Almás-krumplis-fahéjas kenyér

Almás-krumplis-fahéjas kenyér

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg durumliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál burgonyapehely (burgonyapüré por)
  • 1 db közepes savanykás alma
  • 2 evőkanál étolaj,
  • 2 mokkáskanál só,
  • kb. 4 dl hideg víz

a szóráshoz:

  • magvak (tök, napraforgó, len, stb.)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A kétfajta liszthez adjuk a sütőport, elkeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyapelyhet, a reszelt almát, az olajat, sót és az őrölt fahéjat. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, mindaddig, amíg nagyon sűrű, de keverhető tésztát nem kapunk.

Sütőpapírral bélelt hosszúkás, magas falú formába öntjük. A tetejét elsimítjuk, vizes késsel hosszában félig bevágjuk, a magvakkal megszórjuk.

A 160 fokos sütőben kb. 50-60 perc alatt megsütjük. A formából kiszedve eltávolítjuk a sütőpapírt, majd rácsra téve kihűtjük.

Fogyaszthatjuk vajjal megkenve, zöldség, gyümölcs, szalámi, kolbász, stb. feltétekkel.

A receptet Dr. Gondek Károlyné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk