Almás krémes torta

Almás krémes torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl étolaj
  • sütőpor
  • kakaópor
  • 2 db alma
  • fahéj

a krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg csokoládé
  • fél csomag kerek babapiskóta
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A szokásos módon elkészítjük a piskótát

A tortaformát alufóliával kibéleljük, az almát rászeleteljük. A piskóta felét az almára simítjuk, a másik felébe kakaóport keverünk, majd a sárga tészta tetején elosztjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport a tejben megfőzzük. Belekeverjük a margarint és a cukrot, elfelezzük, az egyik felébe olvasztott csokit kenjük.

A kihűlt süteményt óvatosan kiborítjuk a formából, a fóliát lehúzzuk róla és megszórjuk fahéjjal.

A világos krémet rákenjük, kirakjuk a babapiskótával, erre jön a csokis krém.

A felvert tejszínnel bevonjuk, csokireszelékkel, almával díszítjük. Fotós vezetéknév: Domokos

A receptet Domokos Edina küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk