Almás krémes

Almás krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg alma
  • őrölt fahéj
  • a krémhez:
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter víz (tej is lehet)
  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • a tetejére:
  • 5 dl tejszín
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg alma
  • őrölt fahéj
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter víz (tej is lehet)
  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tejszín

Elkészítés:

Az almát megpucoljuk, szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és kirakjuk almaszeletekkel. Ízlés szerint vékonyan megszórjuk fahéjjal.

A piskótához a 6 tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjét habbá verjük, majd óvatosan az előző masszába forgatjuk, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is.

A piskótatésztát az almára öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, kiborítjuk a tésztát lehúzzuk róla a sütőpapírt, tálcával ügyesen visszafordítjuk, hogy az almás rész kerüljön felülre.

A pudingokat a vízzel (vagy tejjel), a cukor felével és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a cukor másik felét és kemény habot készítünk belőle. A habot széles mozdulatokkal a még forró pudingba keverjük, majd a tészta tetejére kenjük.

A tejszínből kemény habot verünk, majd a kihűlt, megdermedt krém tetejére kenjük. A tetejét fahéjjal megszórhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Cseh Borbála küldte be. Köszönjük!