Almás krémes

Almás krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl (ne legyen púposan)
  • a töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj
  • a krémhez:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl (ne legyen púposan)
  • 1,5 kg alma
  • cukor
  • fahéj
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (ne legyen kemény), folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.

A tésztát 3 részre osztjuk és egyenként 33 x 27 cm-esre nyújtjuk. Sütőpapírral lefedett tepsi hátulján 170 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a cukorral és a fahéjjal megdinszteljük, majd kihűtjük.

Az egész tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és kevés tejet. A többi tejet meglangyosítjuk, majd hozzáöntjük a tojásos keveréket. Állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. (Nem szabad nagy lángon, mert összekapja a tojást). Kihűtjük.

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a krémhez és simára keverjük.

Összeállítjuk a tortát: az alsó lapra almás tölteléket teszünk, rá egy lapot, amit kicsit lenyomkodunk, erre simítjuk a krémet és a következő lappal befedjük.

Pár órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!