Almás kelt palacsinta

Almás kelt palacsinta
Elkészítési idő
1,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g finomliszt
  • 100 ml tej
  • 30 g vaj
  • 2 db tojás
  • 20 g friss élesztő
  • 50 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 nagy db alma
  • a sütéshez:
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 250 g finomliszt
  • 100 ml tej
  • 30 g vaj
  • 2 db tojás
  • 20 g friss élesztő
  • 50 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 nagy db alma
  • 3 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.

A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük.

Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni.

Kevés olajat felforrósítunk a serpenyőben. Minden palacsintához kb. másfél evőkanál tésztát teszünk a serpenyőbe, és oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!