Almás kelbimbó

Almás kelbimbó

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 dl almalé
  • 1 zöldségleveskocka
  • 75 dkg mélyhűtött kelbimbó
  • 3 alma
  • tejszín
  • torma
  • fahéj
  • bors

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd megpároljuk. Beleöntjük az almalevet, majd hozzádunk még 2 dl vizet. Felforraljuk, és feloldjuk benne a zöldségleveskockát. Beleszórjuk a kelbimbót, és mintegy 20 percig főzzük.

Egy almát meghámozunk, húsát apróra vágjuk. A tejszínnel, a tormával, a fahéjjal együtt a kelbimbóhoz adjuk. Borssal fűszerezzük, összeforraljuk.

Neked ajánljuk