Almás-kakaós paleo szelet

Almás-kakaós paleo szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 10 dkg stevia
  • 25 dkg finomra őrölt dió
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • a töltelékhez:
  • 5-6 db alma reszelve
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • ízlés szerint édesítő
  • valamint valamilyen pikáns lekvár cukor nélkül vagy édesítővel
  • 4 db tojás
  • 10 dkg stevia
  • 25 dkg finomra őrölt dió
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 5-6 db alma reszelve
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • édesítő
  • pikáns lekvár cukor nélkül vagy édesítővel

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat az édesítővel gépi habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport és a szódabikarbónát. Sütőpapírral bélelt kapcsos formába (25x30 cm-es) öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk hűlni.

Közben az almákat lereszeljük (lehet héjastól is, bár én meg szoktam hámozni). Nem kell kinyomkodni, hanem saját levében feltesszük főzni. Amikor megpuhult, és elfőtte a levét, belereszeljük a citromhéjat, fahéjjal és édesítővel ízesítjük.

A tésztát kettévágjuk, a lekvárral megkenjük, rásimítjuk az almatölteléket, a másik lapot ráborítjuk, kicsit rá is nyomkodjuk. A tetejét steviával megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti