Almás kacsasült

Almás kacsasült

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A kacsasülthöz:

  • bors
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 2 alma
  • 2 fej hagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 pecsenyekacsa
  • 1 dl félszáraz fehérbor

A palacsintához:

  • néhány salátalevél
  • 40 dkg fehér káposzta
  • kevés olaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 25 dkg liszt
  • bors
  • szódavíz
  • 2 dl tej
  • 2 tojás

Elkészítés:

Elkészítés:

Dörzsöljük be a kacsát sóval, majorannával és borssal! Töltsük meg 2 felkockázott almával! Tűzzük össze! Tegyük egy tepsibe a kacsát, rakjuk hozzá a hagymákat, majd öntsük alá a bort! Pároljuk készre!

Készítsük el a palacsintatésztát, majd hagyjuk 1 órát állni! Aprítsuk fel a káposztát, sózzuk és cukrozzuk meg! Pirítsuk meg olajon! Keverjük össze felaprított petrezselyemmel, majd tegyük bele a tésztába! Süssünk 10 palacsintát a tésztából!

Göngyöljük fel a palacsintákat, szeleteljük fel, majd kínáljuk a sült kacsa mellé!

Neked ajánljuk