Elkészítés:
A hámozott almákat felcikkezem és fóliával borított tepsibe rakosgatom őket.
Fahéjjal hintve, alacsony hőfokon puhára párolom.
A tojássárgát, cukrokat kikverem, felvert fehérjehabot forgatok hozzá és sütőporos liszttel dolgozom össze.
Az almákra simítom a tésztát és 180 fokon sütöm 20-25 percet, majd kiborítom.
A krémhez 7 dl tejben főzöm a pudingporokat és hagyom kihűlni.
A margarint, porcukrot összekeverem és a pudingba dolgozom, így simítom a tésztára.
A maradék tejjel és a tejszínhabporral tejszínhabot verek, a sütemény tetejére halmozom, fahéjjal szórom és hűtőben hagyom dermedni.
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Uzsonnára valók
,
Közepesen költséges ételek
,
Közepesen bonyolult ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Gyümölcsös ételek
,
Almás ételek
,
Sütemények