Almás habszelet

Almás habszelet
Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 4 db alma
  • 8 db tojás
  • 1 l tej
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 tasak tejszínhabpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 mk. sütőpor
  • fahéj
  • 4 db alma
  • 8 db tojás
  • 1 l tej
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 8 ek. liszt
  • 8 ek. cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 tasak tejszínhabpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 mk. sütőpor
  • fahéj

Elkészítés:

A hámozott almákat felcikkezem és fóliával borított tepsibe rakosgatom őket.

Fahéjjal hintve, alacsony hőfokon puhára párolom.

A tojássárgát, cukrokat kikverem, felvert fehérjehabot forgatok hozzá és sütőporos liszttel dolgozom össze.

Az almákra simítom a tésztát és 180 fokon sütöm 20-25 percet, majd kiborítom.

A krémhez 7 dl tejben főzöm a pudingporokat és hagyom kihűlni.

A margarint, porcukrot összekeverem és a pudingba dolgozom, így simítom a tésztára.


A maradék tejjel és a tejszínhabporral tejszínhabot verek, a sütemény tetejére halmozom, fahéjjal szórom és hűtőben hagyom dermedni.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti