Almás-habos

Almás-habos

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótalaphoz:

  • 6 ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • 6 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 6 db alma
  • 1 dl cukor
  • 3 dl víz

A habhoz:

  • 3 db tojásfehérje
  • 1 dl cukor

Elkészítés:

A tésztához kikeverem a tojássárgát, cukrokat, majd a sütőporos lsizt felével összedolgozom, felvert fehérjehabot forgatok bele és a maradék liszt is ehet bele.

Sütőpapírral borított tortaformába simítva megsütöm.

Felfőzöm vízben a cukrot, sziruppá, majd puhára párolom az almaszeleteket.

Kiveszem belőlük, a megmaradt sziruppal lekenem a piskótát és kirakom az almával.

A cukorral felvert tojásfehérjét a torta tetejére halmozom és sütőben 8-10 percig sütöm.

Neked ajánljuk