Almás-habos szelet

Almás-habos szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

12 szelethez:

  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • kb. 1 dl tej

az almakrémhez:

  • 80 dkg savanykás alma
  • 1 citrom
  • 12 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor

a tetejére:

  • 2 dl édesített növényi krém (tejszín)
  • 1 darabka egész fahéj

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, a puha vajjal, a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és kevés tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Ezután sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 °C-os sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, rácsra téve kihűtjük és visszatesszük a tepsibe.

Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, lábosba szórjuk, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, fél citrom kicsavart levét, a cukrot, fahéjat és közepes tűzön néha megkeverve, 3-4 percet főzzük, még kicsit összeesik.

Ekkor a kevés hideg vízzel elkevert vaníliás pudinggal besűrítjük, lehúzzuk a tűzről, és ha, langyosra hűlt, a tésztalapra szedjük, elsimítjuk, a hűtőben lehűtjük.

Végül a hideg növényi krémet kemény habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákba szedjük, és egymás mellé rózsákat nyomunk belőle az almakrém tetejére. A tetejére frissen reszeljük a fahéjat.

Tálaláskor az almás süteményt óvatosan kivesszük a tepsiből, vágódeszkára tesszük, és forró vízbe mártott éles késsel, nagyobb kockákat vágunk belőle. Hidegen kínáljuk.

Neked ajánljuk