Almás gyümölcskenyér

Almás gyümölcskenyér

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg alma
  • 15 dkg kristálycukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 kk. fahéj
  • fél kk. szegfűszeg
  • 2 ek. mazsola
  • 5 ek. aszalt gyümölcs
  • 2 ek. cukrozott narancshéj
  • 5 dkg dióbél
  • 5 dkg mandula

A forma kikenéséhez:

  • 2 dkg vaj
  • 1 ek. finomliszt

Elkészítés:

Az almát meghámozom, lereszelem. Hozzáadom a cukrot, a tojást, a lisztet, a sütőport, pici sót, a fahéjat, a szegfűszeget, és addig keverem, míg habos, egynemű masszát nem kapok. Ezután belekeverem a mazsolát, a feldarabolt gyümölcsöket és a narancshéjat.

Egy szögletes, hosszúkás formát kivajazok, liszttel meghintem, az almás masszát belesimítom, azután alufóliával letakarom. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe teszem, és azonnal visszaveszem a hőmérsékletet 160 Celsius-fokra, illetve közepes lángra.

1 órányi sütés után hurkapálcával ellenőrzöm, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón deszkára borítom, és hagyom teljesen kihűlni. Ha már hideg, alufóliába csomagolom, azután hűvös helyen tartom.

Sokáig elálló sütemény.

Neked ajánljuk