Almás gofri

Almás gofri
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 8 dkg vaj (olvasztott)
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 40 dkg alma (reszelt)
  • a díszítéshez:
  • 4 evőkanál sárgabarack dzsem
  • 1 evőkanál csoki forgács
  • 2 dl cukrásztejszín felvert habja
  • 40 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 8 dkg vaj (olvasztott)
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 40 dkg alma (reszelt)
  • 4 evőkanál sárgabarack dzsem
  • 1 evőkanál csoki forgács
  • 2 dl cukrásztejszín

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, a sütőporral, a vajjal, a cukorral, a tejjel és az almával. Hozzáadjuk a fahéjat is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.

A gofrisütőt felmelegítjük, és a gofrikat 3-4 perc alatt kisütjük benne.

A kisült gofrikat, ha langyosra hűltek megkenjük sárgabarack dzsemmel és tejszínhab rózsákkal díszítjük. A tetejét csoki forgáccsal szórjuk meg.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!