Hozzávalók:
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 alma
  • kevés fahéj
  • porcukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 alma
  • kevés fahéj
  • porcukor

Almás-fahéjas süti (bögrés)

Elkészítési idő
4,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

1. Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen 200 fokra.

2. Vajazd ki a tepsit.

3. Hámozd meg az almákat, reszeld le őket, fahéjas cukorral szórd meg, hagyd állni pár percig. Annyi idő elegendő, amíg a tésztát bekevered.

4. Keverd össze a lisztet a sütőporral. Tedd hozzá a vaníliás cukrot és a cukrot. Alaposan keverd össsze.

5. Verd fel a tojást és öntsd a liszt-cukor-sütőpor keverékhez.

6. Öntsd hozzá fokozatosan a tejet folyamatos kevergetés mellett.

7. Jól csavard ki az almát, és keverd a tésztához.

8. Öntsd a tepsibe és tedd be a sütőbe.

Ha megsült, szeleteld fel, és szórd meg a tetejét porcukorral.