Almás-fahéjas félholdak

Almás-fahéjas félholdak

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 35-40 darabhoz: 
  • 1 nagyobb, savanykás alma
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • fahéjas-kakaós porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, pépesre reszeljük vagy aprítógépben pürésítjük. A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a sütőport, az almát, a fahéjat és egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva hűtőben 1 órát pihentetjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk, kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk és félhold alakú szaggatóval holdakat szaggatunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, megkenjük a felvert tojással, és a sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd fahéjas-kakaós porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.

Tipp: A holdak szaggatása során visszamaradt tésztát ne dobjuk ki, újból gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szaggassuk ki.

Fotó: RAS/Recepttar

Hasonló receptek