Almás-fahéjas cupcake

Almás-fahéjas cupcake
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 15 dkg vaj vagy Liga margarin
  • 15 dkg eritrit
  • 3 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg rizsliszt
  • 1 mk őrölt fahéj
  • *
  • a töltelékhez:
  • 4 db alma lereszelve
  • 1 tk vaj vagy margarin
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • *
  • a díszítéshez:
  • 4 dj Hulala habalap
  • őrölt fahéj
  • 15 dkg vaj vagy Liga margarin
  • 15 dkg eritrit
  • 3 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg rizsliszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 4 db alma lereszelve
  • 1 tk vaj vagy margarin
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 4 dj Hulala habalap
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

A töltelékhez a reszelt almát a vajon megpároljuk, úgy, hogy ne maradjon alatta lé. A citrom reszelt héjával és levével ízesítjük.

A tésztához a vajat az eritrittel kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a kimért lisztet, sütőpor és a fahéjat.

A muffin tepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, majd a tészta masszából kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk minden mélyedésbe, majd az almatöltelékből egy-egy teáskanállal halmozunk rá, végül a maradék tésztával zárjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc készre sütjük. (Tűpróba!)

A Hullalát kemény habbá verjük, majd csillagcsővel ellátott habzsákból feldíszítjük a teljesen kihűlt muffinokat. A tetejére csipet fahéjat szórunk. Azonnal fogyasztható.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti