Almás-fahéjas batyu

Almás-fahéjas batyu

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • cukor
  • 2 csomag instant élesztő
  • 1 csipet só
  • 25 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 1,5-2 kg alma
  • zsemlemorzsa
  • 15-20 dkg cukor
  • fahéj

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük össze a tésztához valókat! Dagasszuk be, majd kelesszük 1 órát! Nyújtsuk ki a tésztát, majd vágjuk 10 centis kockákra!

Reszeljük le az almát és csavarjuk ki!

Szórjunk minden kocka közepére 1 csipet morzsát! Csípjük össze a két szemben lévő oldalát, kenjük meg tojással, majd süssük meg fél óra alatt 180 fokra előmelegített sütőben!

Neked ajánljuk