Almás-fahéjas amerikai palacsinta

Almás-fahéjas amerikai palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 18 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 1 nagy alma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 18 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 1 nagy alma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük az olvasztott vajat, a tojást, a tejet, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott vagy reszelt almát. Egy másik edénybe szitáljuk a lisztet, elvegyítjük a sütőporral, a fahéjjal és a cukorral. Összeforgatjuk a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a masszát csomómentesre dolgozzuk.

Kevés olajat forrósítunk egy palacsintasütőben, majd belekanalazunk a masszából úgy, hogy kerek formát kapjunk. (Ízlés szerint kisebb-nagyobb tésztákat készíthetünk.) Addig sütjük mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz. Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!