Almás és mákos-almás pite

Almás és mákos-almás pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 10 dkg kristálycukor
  • a töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 10 dkg mazsola (elhagyható)
  • 15 dkg kristálycukor (almától függően)
  • őrölt fahéj
  • a mákoshoz:
  • porcukros darált mák (ízlés szerint)
  • a tetejére:
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • (a tepsi 40×30 cm-es)
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 kg alma
  • 10 dkg mazsola (elhagyható)
  • 15 dkg kristálycukor (almától függően)
  • őrölt fahéj
  • porcukros darált mák
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

A mazsolát beáztatjuk.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A sütőpapírra bélelt tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

A mákos-almás piténél a darált alma tetejére az ízlésünknek megfelelően darált mákot és porcukrot szórunk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti