Almás diószelet (cukormentes, gluténmentes)

Almás diószelet (cukormentes, gluténmentes)

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

8 szelethez:

  • 2 savanyú alma
  • fél citrom leve
  • 4 tojás
  • 7 dkg tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg darált mandula
  • 5 dkg eritritol (cukor)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 5 dkg dió
  • *

a tálaláshoz:

  • 2 savanyú alma
  • fél citrom leve
  • 4 tojás
  • 7 dkg tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg darált mandula
  • 5 dkg eritritol (cukor)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 5 dkg dió
  • *
  • 2 dl hideg tejszín
  • 1 evőkanál eritritol (cukor)

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy hosszúkás szögletes formát vagy egy 20 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, a citromlével meglocsoljuk.

A tojást felverjük, a tejföllel, a vajjal és egy csipet sóval simára keverjük. Beledolgozzuk a száraz hozzávalókat (eritiritol, sütőpor, kókuszliszt, fahéj, dió), beleforgatjuk az almát, és a formába öntjük.

Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 40 perc alatt készre smegütjük (tűpróba!).

A tejszínt a porcukorral felverjük, és a sütit azzal tálaljuk.

Neked ajánljuk