Almás-dióspite zabpehelylisztből

Almás-dióspite zabpehelylisztből
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg zabpehelyliszt
  • 2 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 kávéskanál eritrit (vagy más édesítő, ki-mit szeret)
  • 1 csomag száraz élesztő
  • pici só
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg reszelt alma (tisztán mérve) levétől kinyomkodva
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál eritrit
  • ízlés szerint fahéj
  • a reszelt alma alá:
  • 2 evőkanál búzadara
  • 30 dkg zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 kávéskanál eritrit (vagy más édesítő, ki-mit szeret)
  • 1 csomag száraz élesztő
  • pici
  • 50 dkg reszelt alma (tisztán mérve) levétől kinyomkodva
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál eritrit
  • fahéj
  • 2 evőkanál búzadara

Elkészítés:

A zabpehelyliszthez hozzákeverjük a száraz élesztőt, majd a többi alapanyagot, és jól összegyúrjuk. (Ha nagyon ragad a tészta, tegyünk hozzá még zabpehelylisztet.)

Két részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, beleterítjük a tepsibe (tepsiméret: 25x30).

A tésztára rászórjuk a búzadarát, hogy a felesleges almalevet majd felszívja, ráterítjük a reszelt almát, megszórjuk fahéjjal és édesítővel, majd rászórjuk a darált diót, és erre is édesítőt szórunk.

Kinyújtjuk a másik lapot, és a tetejére terítjük. Kicsit lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz eltávozzon. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranysárgára sütjük.

Aki szereti, porcukorral megszórhatja, de anélkül is finom.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti