Almás-diós torta

Almás-diós torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 6 db alma
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 5 ek. tej
  • 10 dkg dió
  • 3 tk. sütőpor
  • 4 tk. citromlé
  • 3 tk. citromhéj
  • 1 tk. fahéj
  • csipet só

Elkészítés:

A hámozott almát felszelem és citromlével csepegtetem, hogy ne barnuljon.

Összekeverem a lisztet, sütőport, darált diót.

Robotgép segítségével alaposan kikeverem a cukrot, vajat, fahéjat, csipet sót, reszelt citromhéjat, tojást, tejet.

A masszát összevegyítem a liszttel és belesimítom egy sütőpapírral borított tortaformába.

Az almákkal kirakom a torta tetejét.

175 fokos sütőben megsütöm 50-55 perc alatt.

Kihűlve be lehet vonni zselatinnal és díszíthető tejszínhabbal.

Neked ajánljuk