Almás-diós tésztacsónak

Almás-diós tésztacsónak

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db alma
  • 2 evőkanál baracklekvár + a kenéshez
  • 5 dkg darált dió
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 evőkanál rum
  • 1 tojás

Elkészítés:

A leveles tésztát hagyjuk kiolvadni. Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A cikkeket további vékony szeletekre vágjuk.

A lekvárhoz adjuk a diót, a fahéjat, a cukrot és a rumot. Akkor jó, ha sűrű masszát kapunk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztát vastagabbra nyújtjuk, és 8-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A közepüket megkenjük a diós masszával, és kirakjuk az almaszeletekkel. Az almákat megkenjük lekvárral, a tésztaszéleket pedig a felvert tojással. Készre sütjük.

Neked ajánljuk