Almás-diós szeletek

Almás-diós szeletek

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztalapokhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1/2 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 6 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 6 db alma reszelve
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor

A mázhoz:

  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. Az első cipót kisodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

A tölteléket elkészítjük: az almát nem facsarjuk ki, a levével együtt tesszük a töltelékbe.

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalókat belekeverjük, és a tésztalapra öntjük.

A másik tédztacipót kisodorjuk, és a töltelékre borítjuk. 170 fokos sütőben megsütjük.

A kihűlt tésztát mázzal bevonjuk.

Neked ajánljuk