Almás-diós rakott hús

Almás-diós rakott hús

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 nagyobb savanykás alma
  • 3 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg darált dió
  • késhegynyi őrölt szegfűbors
  • őrölt szegfűszeg
  • gyömbér
  • fehérbors
  • csipetnyi fahéj

Elkészítés:

Elkészítés: A húst felszeleteljük, az olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük, majd tűzálló tálra rakjuk.

A meghámozott almát feldaraboljuk, és 1 dkg vajon puhára pároljuk. A megpárolt almát a hússzeletekre halmozzuk.

A maradék vajból és lisztből világos rántást készítünk, felengedjük meleg tejjel, belerakjuk a fűszereket, megsózzuk és sűrűre főzzük.

Ha a mártás kicsit kihűlt, hozzákeverjük a felvert tojást, a reszelt sajtot és a darált diót, majd az egészet rásimítjuk az almás hússzeletekre, és előmelegített forró sütőben megsütjük.

Vajas zöldség vagy burgonyapüré illik hozzá.

Neked ajánljuk