Almás-diós pite

Almás-diós pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg búzaliszt
  • 25 dkg tönkölyliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárga
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 3 dkg. élesztő
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. méz
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 mk. fahéj

Elkészítés:

A töltelékhez a reszelt almát, cukrot, fahéjat, citromhéjat párolom, hogy a leve elfőjön, majd mézet, citromlevet adok hozzá.

A diót megpirítom és félrerakom.

A tésztához kissé cukros tejben élesztőt futtatok és összedolgozom a lisztekkel, margarinnal, cukrokkal, tojássárgával, csipet sóval.

A rugalmas tésztát fél órát hagyom pihenni, majd egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtom és a pirított dióval szórom.

Ráhalmozom a tölteléket és a másik tésztalappal beborítom, megszurkálom és tejjel lekenem.

200 fokos sütőben 30-35 percen át sütöm.

Neked ajánljuk