Almás-diós őzgerinc

Almás-diós őzgerinc
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db szép alma
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg vágott dió
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • a bevonathoz:
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg vágott dió
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanálvaj
  • 1 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db szép alma
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg vágott dió
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg vágott dió
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanálvaj

Elkészítés:

A két darab almát meghámozzuk, apró lyukon lereszeljük. A tojást a cukorral, reszelt citromhéjjal habosra keverjük kb. 10 perc alatt. Hozzákeverjük a reszelt almát (a levével együtt) is. A lisztet, darabos és darált diót, sütőport elkeverjük, majd az almás masszába forgatjuk.

Az őzgerinc formát vajjal kikenjük, egy kis liszttel megszórjuk, és a sütemény masszát beleöntjük, majd kissé eligazítjuk a formában.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük, betesszük a süteményt és kb. 40 percig sütjük (tűpróba).

A sütőből kivéve egy tálcára fordítjuk. Amikor kihűlt bevonjuk a csokoládéval. Ehhez a csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk és szépen elkenjük. A kristálycukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk, rátesszük a darabos diót. Összeforgatjuk vele, majd vajjal kent lapos tányérra tesszük. Amikor kihűlt aprítógépbe téve összezúzzuk, és megszórjuk vele a süteményt.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!