Elkészítés:
A tésztához a sütőporral elvegyített liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
Ezután a tésztákból golyókat formálunk, két tenyerünk között kilapítjuk és szilikonos muffin formába nyomkodjunk. Az alján vastagabban, az oldalán vékonyabbra hagyjuk a tésztát.
Ezután a tészta kosárkákba almás tölteléket teszünk és eligazgatjuk. A dióbelet mézzel összekeverjük, és teszünk belőle egy-egy mokkáskanálnyi mennyiséget az almás töltelék tetejére. A töltött kosárkákat előmelegített sütőbe tesszük és közepesen takaréklángon készre sütjük. (A tészta akkor jó, ha az könnyen elválik a szilikonos formától, nem morzsálódik. A sütési idő gázos sütőben kb. 15 perc.)
A kész süteményeket kihűtjük, kifordítjuk a szilikonos formákból és tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés:
A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti