Almás-diós káposztasaláta

Almás-diós káposztasaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl húsleves
  • 1 citrom leve
  • 1 kisebb fej fehér káposzta
  • 2 alma
  • 30 dkg maradék sült hús (kacsa, csirke, csülök)
  • 4 evőkanál dióbél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl húsleves
  • 1 citrom leve
  • 1 kisebb fej fehér káposzta
  • 2 db alma
  • 30 dkg maradék sült hús (kacsa, csirke, csülök)
  • 4 evőkanál dióbél

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, és felkarikázzuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, felöntjük a húslével, és puhára pároljuk. A hagymát a citrom levével péppé turmixoljuk.

Közben a salátához a káposztát megmossuk, a külső leveleket ledobjuk, és a káposztát vékonyan felszeleteljük. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, a káposztához keverjük.

A húst lefejtjük a csontokról, feldaraboljuk, a salátához keverjük, majd az elkészített citromos mártással meglocsoljuk és összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.

A diót bevonatos serpenyőben, szárazon enyhén megpirítjuk és a saláta tetejére szórjuk. Ízlés szerint csurgathatunk rá még egy kis citromlevet.

Tipp: Ha nincs maradék sült húsunk, pirítsunk hozzá kacsamellet, csirkecombot!


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti