Almás csirkenyárs

Almás csirkenyárs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db csirkemellfilé
  • 2-3 db alma
  • *
  • a panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • só (vagy delikát)
  • valamint:
  • saslikpálca és olaj
  • 2 db csirkemellfilé
  • 2-3 db alma
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • saslikpálca
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemell filéket egyforma kockákra vagdaljuk, majd egy tálban félretesszük. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát és a húshoz hasonló darabokra vágjuk. Előveszünk egy serpenyőt, és belemérjük a saslikpálcát. Ha túl hosszú, a végéből annyit levágunk, hogy a nyárs majd kényelmesen fürdőzhessen az olajban.

Ezután a nyársakat szépen felépítjük – semmi extra, csak egymás után felhúzzuk a csirkemellkockákat és az almakockákat. Hússal kezdjük, hússal zárjuk le. Maradjon hely a nyárs végein, hogy meg tudjuk fogni.

Ha mind a nyárson van, akkor jöhet a panírozás. A zsemlemorzsába belekeverünk egy nagy adag szezámmagot, a felvert tojást pedig sózzuk vagy delikáttal ízesítjük.

A nyársakat szép sorban bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, szezámos zsemlemorzsába úgy, hogy mindenhol egyforma bunda legyen. A nyársakat a felmelegített olajba óvatosan belepakoljuk. (Nekem egyszerre négy nyárs fért bele.) Óvatosan fordítsuk, mert valószínűleg csak a kezünkkel tudjuk majd megfogni a nyárs végét. Ha szép egyenletesen megsült, papírszalvétás tálra szedjük, hogy a felesleges olajat leitathassuk róla.

Megjegyzés:

A receptet Sikli Timi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti