Almás csirkemell irdalt krumplival

Almás csirkemell irdalt krumplival
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 csirkemellfilé
  • 1 csokor vegyes zöldfűszer
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 savanykás alma
  • 1 citrom leve
  • *
  • a körethez:
  • 60 dkg burgonya
  • 4 db csirkemellfilé
  • 1 csokor vegyes zöldfűszer
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 savanykás alma
  • 1 citrom leve
  • 60 dkg burgonya

Elkészítés:

A körethez a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A burgonyákat héjastól megmossuk, sűrűn beirdaljuk, de ne vágjuk át teljesen, csak kb. a burgonya háromnegyed részéig, tepsibe tesszük, sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és a sütőben 25 percig sütjük.

A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk, lapjával félbevágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zöldfűszerekkel, kicsit állni hagyjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hússzeletek mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt pirosra sütjük.

Közben az almát megmossuk, magházát kifúrjuk, és a húsát fél cm vastag szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, és a húsok után, a serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt roppanósra sütjük. Tálaláskor a csirkemelleket, az almaszeletekkel tányérra rétegezzük, és körberakjuk, a sült burgonyával.



Megjegyzés:

Fotó: Recepttár.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti