Almás csirke

Almás csirke

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • 1 kiskanál majoránna
  • 3 cl almapálinka
  • 8 dkg vaj
  • citromlé
  • 1 csirke
  • 6 alma
  • bors
  • 2 dl fehérbor

Elkészítés:

Elkészítés:

Sózzuk be a megmosott csirkét! Hagyjuk állni fél órát, majd a belsejét dörzsöljük be majorannával!

Hámozzuk meg a megmosott almákat, kockázzuk fel, majd adjunk hozzá kis citromlevet!

Fonnyasszuk meg a felaprított hagymát kis olajon! Rakjuk hozzá az almához, sózzuk és borsozzuk meg, majd töltsük meg a húst!

Vajazzunk ki egy tűzálló tálat! Tegyük bele húst, kenjük meg a megmaradt vajjal, öntsük rá a bor felét, majd süssük meg sütőben!

Locsoljuk meg a csirkét a megmaradt bor és a pálinka keverékével, ha elpárolgott a bor!

Vegyük kisebbre a lángot! Fedjük le alufóliával, pároljuk puhára, majd süssük ropogósra a fólia nélkül!

A sütés vége előtt negyed órával belerakjuk az almákat is a tepsibe.

Neked ajánljuk