Almás-cseresznyés tejespite

Almás-cseresznyés tejespite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg cseresznye
  • 1 nagy alma
  • 8 dkg cukor + a formához
  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg vaj + 1 kávéskanál a formához
  • 25 dkg cseresznye
  • 1 nagy alma
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, és vékony cikkekre vágjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű piteformát és meghintjük kevés cukorral. A cseresznyét és az almát a formába rakjuk.

A cukrot kikeverjük a tojással, hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Simára keverjük, végül az olvasztott vajat is beledolgozzuk, a gyümölcsre öntjük, és kb. 35 percig sütjük.

Langyosra hűtjük, porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti