Almás-citromos csirke csicseriborsóval

Almás-citromos csirke csicseriborsóval

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg csicseriborsó
  • 4 kisebb csirkecomb
  • 2 csirkemellfilé
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 kis zellergumó, zölddel
  • 20 dkg alma
  • 2 citrom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet kurkuma (ki is hagyható)

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd friss, bő sós vízben feltesszük főni. Amikor enyhén roppanósan puha, leszűrjük, a főzőlevet félretesszük.

A húsokat megmossuk, leszárítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A zöldségeket és az almát megmossuk-megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A zellerlevél egy ágát leöblítjük, apróra vágjuk. A citromokat megmossuk, szárazra töröljük, az egyiknek a héját lereszeljük, levét kicsavarjuk.

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A pórét, a zellert és az almát hőálló tálba tesszük, ráfektetjük a csirkedarabokat. Meglocsoljuk az olajjal, a citrom reszelt héjával és leszűrt levével, majd ráöntünk 2 dl vizet, és a sütőben 30 percig sütjük.

Ekkor rászórjuk a csicseriborsót, a levét kissé meglangyosítjuk, belekeverjük a kurkumát, a húsra öntjük, és letakarva még 30 percre visszatesszük sülni. Amikor puha a hús, kivesszük, megszórjuk a zellerzölddel. A maradék citromot felszeleteljük, és a húshoz tálaljuk.

Neked ajánljuk