Almás burgonyaleves baconnel

Almás burgonyaleves baconnel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg burgonya
  • 3 alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 liter zöldségleves, 2 kockából
  • 1/2 csomag petrezselyem
  • 1 dl tejszín
  • 4 szelet bacon
  • 60 dkg burgonya
  • 3 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 liter zöldségleves, 2 kockából
  • 1/2 csomag petrezselyem
  • 1 dl tejszín
  • 4 szelet bacon

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, 1 szemet félreteszünk, a többit kisebb darabokra vágjuk. Almát megmossuk, ízlés szerint meg is hámozhatjuk, negyedekre vágjuk és kimagozzuk. Egy fél almát félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.

Mély serpenyőben a fele vajat felforrósítjuk, lepirítjuk rajta a hagymát, az összevágott almát és burgonyát. Hozzáadjuk a levest, felforraljuk és 15 percig pároljuk. A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk.

Közben a petrezselymet durvára vágjuk. A félretett burgonyát és almát apróra kockázzuk, majd serpenyőben, a maradék felforrósított vajon megpirítjuk. Kivesszük, félretesszük, és a bacont is pirosra sütjük. Tálaláskor a leveshez hozzáadjuk a burgonya- és az almakockákat, rátesszük bacont és a petrezselyemmel megszórva frissen kínáljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti