Almás-bogyós crumble

Almás-bogyós crumble

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A morzsához:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 17,5 dkg barnacukor
  • 20 dkg vaj

Valamint:

  • 3 szép alma
  • 25 dkg vegyes fagyasztott erdei gyümölcs
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 rúd vanília
  • vaníliafagyi a tálaláshoz

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, majd felkockázzuk, összekeverjük az erdei gyümölcs keverékkel, őrölt fahéjjal, 1 rúd vanília kikapart magjával, valamint barnacukorral.

Egy másik edényben a lisztet összemorzsoljuk a hideg, vajjal ,barnacukorral, majd hozzákeverünk zabpelyhet és mandulaforgácsot. Egy edénybe öntjük a fűszeres gyümölcskeveréket, és a tetejére morzsoljuk egyenletesen a tésztát, hogy mindenhol beborítsa a zabpelyhes morzsát.

200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Neked ajánljuk