Almás batyuk

Almás batyuk
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 12 darabhoz:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg áttört túró
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 7 evőkanál tej
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • *
  • a töltelékhez:
  • 3 db alma
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg áttört túró
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 7 evőkanál tej
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 3 db alma
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, letakarva 20 percet pihentetjük.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük. A cukorral és a fahéjjal egy lábosban puhára pároljuk.

A tésztát lisztezett deszkán nagy tepsi méretűre kinyújtjuk, és kb. 15 cm magas háromszögekre vágjuk. A háromszögek két szára mentén 2-2 kisebb vágást ejtünk, úgy, hogy középen, egy csíkban maradjon hely kb. egy kanálnyi tölteléknek. Középre halmozunk a töltelékből, majd a két oldalt ráhajtjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a tésztákat. A sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.




Megjegyzés:

Fotó: Recepttár.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti