„Almás batyu” muffin

„Almás batyu” muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 db-os formához:
  • 25 dkg liszt
  • pici só
  • kevés porcukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 100 ml tej
  • 50 ml olaj
  • *
  • a töltelékhez:
  • 50-60 dkg alma
  • kristálycukor
  • kevés fahéj
  • mazsola (opcionális)
  • fél csomag dr. Oetker vaníliás puding
  • 25 dkg liszt
  • pici
  • kevés porcukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 100 ml tej
  • 50 ml olaj
  • 50-60 dkg alma
  • kristálycukor
  • kevés fahéj
  • mazsola
  • fél csomag dr. Oetker vaníliás puding

Elkészítés:

Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és tetszés szerinti kristálycukorral felfőzzük (ki milyen édesen szereti). Fahéjjal ízesítjük, beleszórjuk a mazsolát (aki szereti), és a vaníliás pudingporral besűrítjük. Ezután kihűtjük. A tésztához az élesztőt tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval rugalmas (inkább lágyabb) tésztát gyúrunk. A kelesztőtálat olajjal vékonyan bekenjük, és megkelesztjük benne a tésztát.

Ha megkelt a tészta téglalappá nyújtjuk és 12 kockára vágjuk. Mindegyik tészta kocka közepére 1 kanál alma tölteléket teszünk, a 4 sarkát össze fogjuk, egy-kettőt csavarunk rajta, és az olajjal vékonyan kikent formába tesszük. Ismét kelni hagyjuk fél órát.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral megszórva, tálaljuk.

Nagyon finom, foszlós a tésztája.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti