Almás-barackos pitetorta

Almás-barackos pitetorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 22 cm-es formához:

  • 33 dkg finomliszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • pici só

A töltelékhez:

  • 3 db barack
  • 1 db alma
  • 2 ek. cukor
  • 5 db zöld kardamom belső magjai
  • 1/2 mk. őrölt fahéj
  • 1/2 mk. őrölt gyömbér

Elkészítés:

Összedolgozom a vajat, lisztet, tojást, tejet, sót, fele vaníliás cukrot.

A lágy tészta felét egy kikent pitetálba nyújtom, hogy pereme is legyen.

Barackszeleteket, kockázott, hámozott almát terítek rá.

Összevegyítem a fahéjat, cukrot, kardamom magjait, őrölt gyömbért, maradék vaníliás cukrot.

A gyümölcsökre hintem és a maradék, kinyútott tésztalappal befedem, a feleslegből mintát lehet rá készíteni.

Közepét picit felszúrom és tejjel lekenem, kevés cukorral hintem.

175 fokon készre sütöm 55-60 perc alatt.

Neked ajánljuk