Almás aebleskiver – dán palacsinta golyó (cukormentesen)

Almás aebleskiver – dán palacsinta golyó (cukormentesen)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • csipet só
  • 2 db tojás
  • 2 db reszelt alma
  • fél teáskanál őrölt kardamom
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 6 dkg xilit
  • kevés vanília (aroma vagy vaníliás cukor)
  • 30 dkg búzaliszt
  • 4 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő vagy egy csomag instant
  • *
  • a sütéshez:
  • olaj vagy vaj
  • a tálaláshoz:
  • cukormentes málnalekvár (de bármilyen másik lekvár is jó)
  • csipet
  • 2 db tojás
  • 2 db reszelt alma
  • fél teáskanál őrölt kardamom
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 6 dkg xilit
  • vanília
  • 30 dkg búzaliszt
  • 4 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő vagy egy csomag instant
  • *
  • olaj vagy vaj
  • cukormentes málnalekvár

Elkészítés:

Egy kis langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat szétválasztjuk. A száraz anyagokat összeszitáljuk, majd hozzáadjuk az édesítőt is.

A tojássárgáját az élesztős tejjel robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat és a maradék tejet és reszelt almát is. A fehérjét habbá verjük, majd a masszába forgatjuk, és fél órát állni hagyjuk.

A tésztát – ha van – vajjal kikent elektromos golyó formába adagoljuk és megsütjük, ha nincsen formánk bevethetjük a tarkedli-, a sütinyalóka- vagy a muffin sütőt is. Vagy olajban is kisüthetjük.

Lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti