Almarózsák

Almarózsák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 3 bögre víz
  • fél citrom leve

Elkészítés:

Az almákat kettévágjuk, késsel kivesszük a magházát, és vékonyra felszeleteljük. Ezután lábosba rakjuk, és kb. 5 percig főzzük kicsit cukros, fahéjas vízben.

A leveles tésztát kinyújtjuk, megszórjuk fahéjjal és kristálycukorral, majd kicsit nyújtófával rányomogatjuk. Utána 12 db kb. 2 ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle derelyevágóval.

Az almaszeleteket tésztaszűrőn lecsepegtetjük, majd tiszta konyharuhára rakjuk, hogy ne legyenek vizesek. Konyhai papírtörlőt rakunk rá, hogy teljesen megszáradjanak az almaszeletek, majd levesszük róla a papírt. Ez nagyon fontos, hogy ne maradjanak vizesek az almaszeletek.

Ezután az almaszeleteket egyesével rárakjuk a tésztacsíkokra, majd feltekerjük, és muffin sütőbe tesszük. Ha mind a 12 darab elkészült, a tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és közepes fokozaton (180 fok) kb. 25-30 percig sütjük. Félidőben kivesszük a sütőből, és a tepsi külső felét rakjuk belülre, hogy egyformán átsüljön.

Neked ajánljuk