Almarózsák anyukámnak

Almarózsák anyukámnak

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 üveg eper vagy málna lekvár
  • 2 db nagy alma
  • 50 g porcukor
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • cukor és bogyós gyümölcs

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190 ° C fokra. Az almát megmossuk, a magházat kivájjuk, negyedeljük és vékány csíkokra vágjuk.

Egy serpenyőt 3/4-ig töltünk vízzel, beleszórjuk a cukrot, felforraljuk. Beletesszük az almaszeleteket, 5 percig főzzük. A szeleteket kivesszük, lecsöpögtetjük, egy tálba félretesszük, lecsöpögtetjük a citromlével.

A leveles tésztát 5 cm széles csíkokra vágjuk, és megkenjük a málna vagy eperdzsemmel. Ráhelyezzük az almaszeleteket, megszórjuk az őrölt fahéjjal és egymás köré tekerjük a szeleteket.

A rózsákat muffinformákba helyezzük, megkenjük a szélüket a dzsemmel. 35 percig sütjük, közben figyelve, nehogy megégjenek.

Neked ajánljuk