Almarózsák

Almarózsák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • kb. 12 darabhoz:
  • 4 db alma (piros)
  • fél citrom leve
  • 10 dkg baracklekvár
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 csomag friss leveles tészta (á 275 gramm)
  • porcukor a tálaláshoz
  • 4 db alma (piros)
  • fél db citrom leve
  • 10 dkg baracklekvár
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 csomag friss leveles tészta (á 275 gramm)
  • porcukor

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, félbe vágjuk, kicsumázzuk, és hajszálvékonyan felszeleteljük – nem hámozzuk meg. Egy tálba vizet teszünk, belecsavarjuk a fél citrom levét, és az almaszeleteket belerakjuk. A mikróban 2-5 percig melegítjük, hogy az almák kissé megpuhuljanak, de ne legyen belőlük pép. Erre azért van szükség, hogy a szeletek ne töredezzenek el, amikor feltekerjük a rózsákat.

A muffin sütőforma mélyedéseit kikenjük vajjal. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A lekvárt megmelegítjük a cukorral.

A leveles tésztákat kitekerjük, 6-6 egyforma hosszú csíkra vágjuk keresztben. Megkenjük a lekvárral, és egyik oldalán hosszában elrendezzük a lecsepegtetett almaszeleteket, úgy, hogy kissé fedjék egymást és túlérjenek a tészta szélén. A tészta másik felét ráhajtjuk és az egyik oldalról feltekerjük. A sütőforma mélyedéseibe helyezzük a tésztarózsákat, és a sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Megjegyzés:

Fotó: Recepttár.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti