Almarózsa

Almarózsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 db alma
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 teáskanál őrölt fahéj
  • fél citrom
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál lekvár
  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 db alma
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 teáskanál őrölt fahéj
  • fél db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál lekvár

Elkészítés:

Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. A fél citrom levével meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. Kb. 2 percig főzzük, vigyázva, hogy ne törjenek szét, de meg is puhuljanak kissé. Lecsöpögtetjük, ha kész van.

Közben a tésztalapot kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukor és fahéj keverékével, és pizza szeletelővel kb. 3-4 centis csíkokra vágjuk.

Az almaszeleteket ráfektetjük a tésztára, majd kicsit szorosan feltekerjük. 180 fokra előmelgített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Lekvárral forrón vékonyan megkenjük, majd tálaláskor egy kis porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Farkas Botondné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti