Almalekvár

Almalekvár
Elkészítési idő
3,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 kg nyári savanykás alma
  • 2 teás kanálőrölt fahéj
  • fél citrom leve
  • 1 csomag 3:1 befőzőcukor
  • 3 kg nyári savanykás alma
  • 2 teás kanálőrölt fahéj
  • fél db citrom
  • 1 csomag 3:1 befőzőcukor

Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, vékonyra szeleteljük és citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg.

Egy lábasba 2 dl vizet öntünk, beletesszük a felszeletelt almákat, az őrölt fahéjat a befőző cukrot. Elkeverjük, nyolc percig főzzük, majd botmixerrel össze aprítjuk. Újra felforraljuk és forrón kifőzött üvegekbe töltjük, fejre állítjuk, végezetül száraz dunsztba tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!