Almakrémes piskóta

Almakrémes piskóta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 dl tej
  • 1 tasak sütőpor
  • 5 dkg kakaópor

A krémhez:

  • 5 db alma
  • 20 dkg vaj
  • 4 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 1 db citrom reszelt héja

A mázhoz:

  • 5 dkg holland kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 1/2 dl víz

Elkészítés:

Kikeverem a felvert tojást, tejet, olajat, porcukrot és összeodlgozom sütőporos liszttel.

A felét belesimítom egy sütőpapírral borított tepsibe, amjd 180 fokon megsütöm.

A másik felét kakaóporral elegyítem és szintén megsütöm.

A krémhez a hámozott, reszelt almát, fele cukorral párolom és lehűtöm.

A többi cukrot és a pudingport tejben felfőzöm, majd kihűlve összekeverem az almapürével, kikevert vajjal, reszelt citromhéjjal.

A kakaós tésztára simítom a krémet, lefedem a másik lappal és az elkészített kakaós mázzal bevonom a tetejét.

Neked ajánljuk