Almafritter

Almafritter
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 + 1 evőkanál cukor
  • 30 dkg liszt
  • 7 g instant élesztő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 1 közepes alma
  • őrölt fahéj
  • fél citrom leve
  • *
  • + a sütéshez:
  • 1 l étolaj
  • *
  • a tálaláshoz:
  • porcukor vagy házi lekvár
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál étolaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 30 dkg liszt
  • 7 g instant élesztő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 1 közepes alma
  • őrölt fahéj
  • fél db citrom leve
  • 1 l étolaj
  • porcukor
  • házi lekvár

Elkészítés:

A tojásokat tálba ütjük. Hozzáadjuk a langyos tejet, 3 evőkanál cukrot, az étolajat, rászórjuk az instant élesztőt, elkeverjük, kicsit állni hagyjuk.

Beletesszük az alaposan megmosott, megsúrolt citrom reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet és alaposan elkeverjük. (Nagyon sűrű tésztát fogunk kapni.)

A mazsolát vízbe áztatjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük. Kisebb kockákra vágjuk, meghintjük egy evőkanál cukorral és az őrölt fahéjjal. Meglocsoljuk a citrom levével, elkeverjük. A mazsoláról leöntjük a vizet, a mazsolát kissé kinyomkodjuk és az almával együtt a tésztába keverjük.

Az olajat jól felmelegítjük és két evőkanál segítségével a tésztából halmokat teszünk az olajba. Arany színűre sütjük. Papírtörlővel fedett tálcára szedjük.

Tálaláskor meghintjük porcukorral. Kínálhatunk hozzá valamilyen finom, házi lekvárt is.

Melegen az igazi!

Megjegyzés:

A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti