Elkészítés:
A tojásokat tálba ütjük. Hozzáadjuk a langyos tejet, 3 evőkanál cukrot, az étolajat, rászórjuk az instant élesztőt, elkeverjük, kicsit állni hagyjuk.
Beletesszük az alaposan megmosott, megsúrolt citrom reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet és alaposan elkeverjük. (Nagyon sűrű tésztát fogunk kapni.)
A mazsolát vízbe áztatjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük. Kisebb kockákra vágjuk, meghintjük egy evőkanál cukorral és az őrölt fahéjjal. Meglocsoljuk a citrom levével, elkeverjük. A mazsoláról leöntjük a vizet, a mazsolát kissé kinyomkodjuk és az almával együtt a tésztába keverjük.
Az olajat jól felmelegítjük és két evőkanál segítségével a tésztából halmokat teszünk az olajba. Arany színűre sütjük. Papírtörlővel fedett tálcára szedjük.
Tálaláskor meghintjük porcukorral. Kínálhatunk hozzá valamilyen finom, házi lekvárt is.
Melegen az igazi!
Megjegyzés:
A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
30 perc
,
desszert
,
gyümölcsös
,
almás