Almafánk

Almafánk

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg reszelt alma
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • fél tasak sütőpor
  • teljes kiőrlésű liszt (annyi, hogy formázható legyen)
  • barna nádcukor (ízlés szerint)
  • csipet só

a tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés:

A reszelt almához hozzákeverjük (levét kinyomkodjuk) az őrölt fahéjat, és a sütőport. Ha ezzel megvagyunk, hozzájuk a lisztet, ízlés szerinti cukrot és egy csipet sót.

Amikor elkészült a masszából kis adagokat kiveszünk, a két kezünkkel gömbölyűre formázzuk, majd forró olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük.

Azonnal található a desszert.

Ízlés szerint porcukorral megszórva, lekvárral kínáljuk.

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk