Almafánk

Almafánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 50 dkg reszelt alma
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • fél tasak sütőpor
  • teljes kiőrlésű liszt (annyi, hogy formázható legyen)
  • barna nádcukor (ízlés szerint)
  • csipet só
  • a tálaláshoz:
  • porcukor
  • lekvár
  • 50 dkg reszelt alma
  • őrölt fahéj
  • fél tasak sütőpor
  • teljes kiőrlésű liszt
  • barna nádcukor
  • csipet
  • porcukor

Elkészítés:

A reszelt almához hozzákeverjük (levét kinyomkodjuk) az őrölt fahéjat, és a sütőport. Ha ezzel megvagyunk, hozzájuk a lisztet, ízlés szerinti cukrot és egy csipet sót.

Amikor elkészült a masszából kis adagokat kiveszünk, a két kezünkkel gömbölyűre formázzuk, majd forró olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük.

Azonnal található a desszert.

Ízlés szerint porcukorral megszórva, lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!