Almában sült libamáj

Almában sült libamáj

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg libamáj
  • 8 szép alma
  • 3 kk. calvados
  • diónyi vaj
  • 3 dl tej
  • 5 tojás
  • őrölt bors

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra melegítsük elő.

2. Az almák kalapját vágjuk le, majd egy kanál segítségével vájjuk ki a belsejét úgy, hogy körben 1 cm hús maradjon. Tegyünk kevés vajat mindegyik üregbe, sózzuk, borsozzuk meg, és 5-7 perc alatt süssük elő az almákat a sütőben.

3. Közben készítsük elő a libamájat. A májat kockázzuk apróra. A tejet forraljuk fel, adjuk hozzá a májat, és 2-3 percig hagyjuk még a tűzön, majd húzzuk le. Öntsük turmixba, pürésítsük, közben adjuk hozzá a tojásokat és a calvadost.

4. Az almákat vegyük ki a sütőből, és szűrön keresztül töltsük meg a májas keverékkel. A kalapokat most nem az almákra, hanem melléjük tegyük. Toljuk vissza a sütőbe 30-35 percre.

5. Tálaláskor a kalapokat az almákra tegyük, és még forrón kínáljuk.

Neked ajánljuk